Forberedelsen

Båten må klargjøres, tilværelsen rundt meg må tilrettelegges og jeg må tilrettelegges. Det siste krever kanskje mest.
Etter å ha jobbet fast siden 1975, har familie, to hus og alt for mange ting. Det blir en stor endring fra dagens rutiner og gjøremål til et liv i båten og utfordringene jeg kommer til å møte på langtur.
Om turen gjennomføres som jeg håper så blir jeg ute i 7  eller kanskje 9 år. Det er viktigere for meg å oppleve enn å komme til mange steder. Det blir også en del venting på årstider og stormperioder. Helt avgjørende er at jeg klarer å holde helsen til å gjennomføre turen.SS-ilanga ved brygga i Kilsund (liten)
Blir jeg lei eller får lyst til å avslutte turen så seiler jeg hjem. Turen skal være en fornøyelse og ikke  et press om å prestere eller gjennomføre.
Økonomien må tilrettelegges. Å utruste båten  til turen koster en del og disse pengene må prioriteres frem for andre daglige utgifter frem til avreise. Det mest kostbare blir ny radar med GPS, vindror  og nye seil. Jeg må også rigge opp nye solsellepanel, legge til rette for å motta værdata.
Forsikring er noe jeg er usikker på. Hvilket selskap forsikrer en båt som planlegger å seile i fjerne strøk. Hvilke krav til båtens standard og utrustning krever forsikringsselskapet.
Å ”Google” reisemål har jeg brukt mye tid på. Det er fin måte å kople av på og veldig morsomt. Reiseruten skal jeg prøve å følge frem til jeg kommer ut av Mississippi. Etter at jeg kommer ut i Mexicogulfen så vurderer jeg turen videre etter ønsker, råd fra seilvenner jeg møter og studering av kart og vær/strøm. Har lyst til å seile i Sør-Amerika, Stillehavet, Asia, Australia, Indiske hav og Sør-Afrika på siste del av turen. Har kontakt med mange som har seilt og seiler langt.  Juni 2010 bør alt være klart. Da planlegger jeg en liten fest på Kultursenteret på Staubø 14 juni. Da fyller jeg 60 år. Båten skal da ligge fortøyd foran Kultursenteret. Våkner jeg dagen etter så fortsetter turen mot neste delmål.
Mange venner ønsker å delta på etapper og det er jeg glad for. Seilkunskapene er ikke så viktig  De som betyr mest er om eventulle manskap må fungere sosialt sammen med meg.  Besertningen må kunne håndtere utfordringer og det daglige liv sammen i en trang seilbåt på 39 fot. Om en ikke klarer å bli kvitt sjøsyke så er det også en utfordring (og fin måte å gå ned i vekt om en ønsker det).