Hjemme i Norge og Brårvikkilen 10.06 til ca.20.09.2015

august 15, 2015

DSC_0155DSC_0384Brårvik 15.08.2015DSC_0435

Er hjemme og har en fin sommer selv om vi hadde ønsket oss noe mer varme. Har gjort noe vedlikehold på hus både i Tvedestrand og her hjemme på Brårvik. Det er deilig å jobbe uten tidspress og mange dager er bare kosedager med besøk eller vi er på besøk. Ja, vi nyter tilværelsen.

Sommerbåten 2015DSC_0416DSC_0357DSC_0371DSC_0288

Noe av det store var besøk av Sommerbåten som kom inn til Tvedestrand. Vi fulgte med og kom ombord da min tidligere kollega og venn Arild Pettersen jobbet som maskinsjef ombord. Vi fikk også en liten prat med Hildegunn Eggen som spiller Victoria i kriminalserien, Mysteriet på sommerbåten. Det var godt fremmøte og været var på folkets side den dagen. Sommerbåten er den tidligere hurtigruta, Rangvald Jarl, som nå heter Sjøkurs og er undervisningsbåt. Båten startet i Vadsø 21.juni og besøkte 41 havner for den ender sin sommertur i Oslo 16 august. Sommerbåten har vert en suksess som veldig mange har fulgt på TV og stilt opp på i de forskjellige havnene og fulgt båten på turen. Båten har samlet mange fine artister og ble ledet på en god måte. Tror Tvedestrand er et anløp mannskapet ombord vil huske da båten fikk nærkontakt med grunnen ved Rundskjær.

Klargjøring for neste etappe fra Chiapas og over til Acapulco i Mexico og videre ut til Hawaii??????????????????????????????? IMG_5430

Hadde en lang liste over ting som skal ordnes, kjøpes og legges tilrette for neste etappe og mye er på plass. Planen er å reise fra Norge ca. 20 september og være i New York frem til 1 oktober hvor jeg skal kjøpe noen deler til båten. Når jeg kommer tilbake til båten så blir det hardjobbing for å få båten klar og på vannet så raskt som mulig så vi kan flytte ombord. Klargjøring fortsetter på vannet og jeg planlegger å komme meg over til Acapulco (ca. 500nm)  i løpet av oktober og bli klar til «langdistansen» over til Hawaii i november. Det blir en tur på ca. 3600nm og da må båten og jeg være klar. Det er værtrender som legger  føringer for planen på denne turen. Jeg planlegger å gå inn til Honolulu som har en god havn. Båten blir liggende der og jeg planlegger å bruke båt eller fly mellom øyene for å bese meg på Hawaii. Vi lå i sammen med våre venner Debby og Steve fra Honolulu i Nicaragua. De har gitt oss mye nyttig informasjon om hvor det er best å seile, havneforhold og vi har fått noen kontakter som er gode å ha.