Mexico Chiapas 09.05 – 30.05.2015

mai 15, 2015

Chiapas 09.05 -30.05.2015

Turen til Chiapas gikk bra, men vi hadde noe kraftig vind med lyn og torden den siste natta. Kom inn til Chiapas sent om kvelden den 09 mai og lå for anker den første natta. Det er veldig trangt inn til marinaen og vi valgte å gjøre det i dagslys. Her i Chiapas gjør vi en del vedlikehold og klargjør båten for hjemreise. Blir hjemme i sommer. Og båten skal stå på land her til vi igjen er tilbake i slutten av september. Sommer i Norge er verdens beste sommer. I tillegg til vedlikehold skal jeg kjøpe et nytt stagseil, bimini og sidetrekk. Solseilet som Hanne i Sørsøm lagde har vert fint, men nå har sola og vinden herjet for mye med det. Skal også kjøpe et nytt akterstag med isolatorerog en modem og skriver så jeg kan få ut værrapporter via kortbølgeradio så jeg kan få fart i kortbølgeradioen. Det er alltid ting en trenger og seilturen totalt er ingen billig fornøyelse men det er absolutt en fornøyelse.

Når vi er tilbake i september, blir det å preparere båten for langtur. Seiler så opp til Acapulco og gjør de siste innkjøpene der før turen går over til Hawaii i november. Blir på Hawaii frem til mai i 2016 og seiler videre nordover til Alaska og Canada. Da planlegger vi å seile sørover til Mexico igjen og ut i stillehavet for tredje gang, men denne gange for å fortsette over til New Zealand via mange øyer på veien dit. Dette er første gang jeg bryter min plan, men Alaska er så fristende og jeg bare må en tur opp dit for å se på dyrelivet og naturen der. Gikk jo utnom planen da jeg ikke seilte til Falklandsøyene også, men det var argentinske myndigheter som avgjorde.

Vi reiste fra Chiapas Marina 29.05, hadde en natt på hotell i aircondition og fløy «hjem» til New York og Long Island til på vei hjem til verdens beste land, Norge. Min kjære kusine og vår venn Margaret i New York har alltid en ledig køy til oss når vi reiser mellom Norge og båten. En stopp i New York er godt for hjerte og humøret.

27.05.2015

Har leid bil og krysset landet over til Veracruz. Måtte dit for å skifte batteri og teste nødpeilesender. Firmaet som gjorde jobben heter Servicios Multriples og er proffe. De er også agent for W. Wilhelmsen i Veracruz uten. De kjendte godt til norsk shipping og Unitor som de også har agentur for. Jeg var redd jeg måtte betale dyrt da jeg er en liten seiler og de er vant til å sende regning til de store rederiene, men det var ikke så galt. Jeg ble også veldig godt mottatt på kontoret der og selveste direktøren og eieren som heter Jose Manuel Urreta, kom og hilste på oss. Leide bil i en uke og tok det som en tur. San Christobal er en historisk by fra 1528 og det er mange turister der selv om det er lavsesong nå. Mexico og mexicanere er et fint land å feriere i, men jeg liker ikke alle gateselgerne som er ganske pågående. Vi så barn ned i 4-årsalderen som gikk og solgte saker på gata. De går rundt med et eller annet de prøver å selge i stedet for å komme seg på skolen. Akkurat 4-åringen er jo ikke i skolealder, men det var barn i alle aldere. En liten jente kom med noen små gipsfigurer som hun satte opp på bordet hvor jeg satt og spiste. Ikke lett å gå rundt hele dagen og prøve å selge ting ingen ønsker å kjøpe. Jeg gikk bort til jenta som var ca 6 år og puttet en 10-pesos i hånden hennes. Det er bare ca.kr.2,50, men jeg fikk et veldig godt smil tilbake som var verdt mange ganger de små gipsfigurene hun hadde i kurven. Jeg har puttet mange mynter i hånden på de stakkars ungene etter det. Lite for meg, men betyr mye for dem.

Vi er tilbake ved marinaen og bor to netter på hotell nå som båten er på land og vi rydder det siste før vi reiser via Mexico City og New York på vei hjem.