Costa Rica 21.03.2015 – 14.04.2015

mars 23, 2015

Golfito, Playa Samara

Overfarten fra mPanama City til Golfito i Costa Rico var udramatisk. Lite vind så det ble en del dieselmotor. Vi stoppet en gang på turen på Isla Cebaco og fikk en god natts søvn. I bukten på sørsiden av øya var lå det ankret opp en gammel fiskebåt som solgte diesel og leide ut moringer. Han skulle ha 2 US dollar pr. fot pr dag så vi droppet ankeret og lå gratis. De høye pridsene kommer avb de rike sportsfiskerne som reiser rundt og koser seg i gedigene cruisere/fiskebåter.  I Panama er det stor forskjell på fattig og rik og kun et fåtall er i middelklasse.

Vi hadde en god natt og seilte ut mot Golfito I Costa Rica etter at det ble lyst om morgenen 19.03. Vidne var svak og det ble motorseiling for å komme inn til Golfito i dagslys. Fra Panama City og opp tiil Golfito målte vi 340 nm og vi kaldte opp en liten marina som heter Land & Sea med eier Tim. Han er egentlig fra USA, men har bodd i Costa Rica siden 90 tallet. Han hadde en moring til oss som vi betaler 10 dollar pr. dag for. Da får vi internett, dusj og gratis vann i tillegg. Vi føler oss velkomne og Tim er veldig hyggelig. Tim har 5 små hunder som går fritt innenfor marinaområdet og han sier at det koster ikke noe å klappe hundene (noe jeg er glad for).  Vi treffer venner vi lå i sammen med i Panama i Båten Tomboy og ikke lenge etter at vi har fortøyd kommer seilbåten,” Pea Soup” som vi også var i sammen med i Panama, inn og ankrer utenfor oss. Båten Tomboy med  Janis og Tom Bell om bord var i sammen med Jan og Eli i Durban for noen år siden. Tom snakket mye om den flotte båten Ja og Eli har. Ikke verst å treffe folk i Costa Rica vi har felles kjente med.

Kontorene vi  må sjekke inn til er stengt i helgen og vi må vente til mandag. Tollkontoret er stengt mandag også. Det blir en liten runde over helgen fåor å få det i orden. Vi liker oss i Golfito som er en liten by med de mest nødvendige butikkene. Frukt og grønsaksmarkedet er stort  og har god kvalitet på varene. Det er også en god følelse å bli ferdig med Panama selv om vi hadde mange fine opplevelsser der også. Nå er vi i herlige COSTA RICA.

09.04.2015

Ligger i Bahia Samara og venter på at Papagayostormen skal avta lengre nord. Vi ligger i sammen med en Canadisk båt som heter Pea Soup med et herlig par ombord. Vi koser oss i sammen under tiden vi venter. Til lørdag blir det 14 dager her og vi ser på værmelding at det er en mulighet til å gå nordover til søndag. Da seiler vi til Playa Coco hvor vi sjekker ut fra Costa Rica og setter kurs for Nicaragua. Spennede å komme til nye land. Det er veldig varmt her midt på dagen og vi ligger mye i sjøen som gir noe kjølong. I lufta måler vi 38 grader midt på dagen. For noen dager siden kom det inne nen dask båt som heter «Seawolfe» med tre ungdomer ombord. Dette er en bra plass og vente da vi ligger bra i le for vinden og det er rent vann her både i sjøen og i vannkrana på land. Det eeate som kan være vanskelig i Samara er å¨komme på land om det er en del dønning. Det er ingen havn der og en må være forsiktig når en rir på en dønning inn på stranna. Om gummibåten tverrer så er vi mmed bunnen i været før en vet ordet av det.

Inne på stranna bor en grei kar som heter Ruffino med familien sin. Ruffino har vannpost på utsiden av huset som vi kan benytte.  Han bestilte også taxi for meg når jeg skulle hente diesel. Ruffino snakker godt engelsk og er en fin kar. Ikke noe å klage på denne plassen når en venter på et bedre vær for å seile nordover.  Alt er vel ombord her, men vi fikk en dårlig melding om at våre venner i «Nirvana Now» som måtte forlate båten med store lekkasje på vei til Fransk Polynesia. De hadde radiokontakt med en annen seiler som tok dem med. Godt det gikk bra med våre venner, men det er en trist hendelse.

Vi ankret opp i Bahia Coco 12.04 om ettermiddagen etter en behagelig tur fra Samara, men det var for lite vind og jeg måtte bruke motor i tillegg til seil nesten hele veien for å komme inn i dagslys. På korte distanserlangs kysten har det lett for å bli sån.